Medarbeiderskap

 

Medarbeider – hvilket fantastisk ord! Medarbeider, det er en person som arbeider, bidrar med sin energi, kunnskap, kreativitet for å produsere en vare, tjeneste eller en annen form for gode, som har en verdi. Medarbeideren gjør det sammen med de andre medarbeiderne. Vi jobber med hverandre, ikke mot hverandre.

 

For å skape moderne, løsningsorienterte organisasjoner trenger vi kreative medarbeidere.

Lærende organisasjon – en organisk organisasjon.

«Vitsen er at alle med den samme drakten spiller mot det samme målet.» sier Per Haugen, som har skrevet en bok med nettopp tittelen «Medarbeiderskap». Alle må spille mot det samme målet, og forsøke å score der, men det betyr ikke at alle skal gjøre det samme. En er keeper, noen spiller i forsvaret, andre er på midtbanen, mens spissene skal score mål.

Medarbeidere er ansatte som jobber sammen med hverandre for virksomhetens beste, selv har glede av det, og utvikler sitt potensiale for å underbygge forutsetningene – klimaet vi er avhengige av for å overleve og de demokratiske forutsetningene for sameksistens og alles deltagelse.

individuell gevinst

 

gevinst for organisasjonen

 

Gevinst for samfunnet, miljøet og videreutviklingen av mennesket og dets muligheter

integrering

Til alle tider har det vært slik at folk har måttet arbeide med noe for å holde liv i seg og sine. Fra å sanke bær og frukter, jakte, dyrke jorden, til det moderne livet hvor noen gjør noe, andre gjør noe annet.

 

 

Krav eller forventninger og støtte til å makte å leve opp til disse forventningene. Godt for den enkelte, og godt for fellesskapet. Dette er en av de grepene som representerer den retningen en organisasjon er nødt til å gå i.

Skroll til toppen